Truffel Academie

Truffels hebben een aureool om zich heen, maar verder weten wij Nederlanders weinig van deze magische koningin van het bos. Truffels telen in Nederland is nog echt een avontuur. Maar oh, het oogsten is zo prachtig. Het kan. Vandaar dat we je hierbij helpen: met een seminar en studiereizen, ter plekke met consultancy en met een kennisbank.

Truffel Seminar

De eerste stap naar truffels telen is kennis opdoen. Tijdens het seminar  in de Truffelgaard leer je de basisprincipes van de truffel en het truffels telen kennen.

Schrijf je in voor het seminar

Truffelreizen

Om ervaring op te doen en van elkaar te leren organiseren we jaarlijks studiereizen naar andere truffelgaarden, in binnen- en buitenland.

Bekijk het programma

Kennisbank

Wil je weten welke truffels er zijn? Welke soorten in Nederland groeien? Of waarom wilde truffels in Italië dreigen te verdwijnen? Hier volgt een kennisbank.

Bekijk de kennisbank

Quotes

Suzanne Simard

Mycorrhiza-netwerken vormen het internet in de bodem. Bomen en planten communiceren via dit netwerk, waarschuwen en helpen elkaar.

Merlin Sheldrake

Schimmels verbinden zowel vakgebieden als levensvormen. Ze geven de wereld vorm én helpen bij het afbreken ervan!

Mark Shephard

View the World through your observations, not your concepts. Mimic what is effortlessly successful.

Unknown

Mycorrhizas - the widest symbioses in nature, involving plants and a range of soil fungi world-wide.

Judith Evenaar

De truffel is meer dan alleen een bijzondere delicatesse. Het charisma van de truffel bevat het verlangen naar een natuurlijk leven en het besef dat niet alles in het leven te controleren is...