Where to Go for Truffle Lovers? Gotlands Tryffelfestival 2019!

De truffels van Gotland zijn eeuwenlang verborgen gebleven. In 1997 werden de eerste truffels toevallig ontdekt door de studente Christina Wedèn. Zij raakte geboeid door de truffels en uiteindelijk promoveerde zij in 2004 op de genetische variatie van de Gotland truffel en de ecologie van de truffel. Inmiddels zijn er 30 truffelgaarden en wel 50 truffelhunters met getrainde truffelhonden!

Gotland is een kalkrijk eiland in de warme golfstroom. Top voor truffels! Gotland was een handelscentrum in de Baltische zee ten tijden van de Vikingen en Visby was een drukke en welvarende Hanzestad. De historische stad met 25 000 inwoners staat op de Wereld Erfgoed lijst. Het is een magische plek met oude ruïnes, een intacte stadsmuur, prachtige natuur en waanzinnig heerlijke visrestaurants. (http://bakfickanvisby.se/ ).

November 2018 was ik voor de TAUESG meeting en het truffelfestival in Visby en schreef daar een artikel over voor Mushroom Business. [ Lees hier het artikel – pdf (5,9 MB) ]

Dit jaar is het Gotland Tryffelfestival van 15-17 november. Op vrijdag is er een truffelmarkt en veel restaurants koken de sterren van de hemel met een fantastisch truffelmenu. Op zaterdag is er een truffelseminar met informatie over ontwikkelingen in de truffelteelt. Na een ceremoniële zegening van de truffeloogst in de kathedraal, volgt een zes gangen truffeldiner in het Clarion Wisby Hotel. Op zondag kan je inschrijven voor trufflehunts.

Kortom: The Place To Be for Truffle Lovers is Gotland!

http://gotlandstryffelfestival.se/