Truffeltrees voor truffels uit eigen gaard en eigen tuin

Torenhoge prijzen gelden voor truffels die met hun aardse geuren nog steeds het hoogtepunt van culinair genot zijn. Zelden zal iemand van de superieure kwaliteit van een echt verse truffel kunnen proeven. Met deze boompjes kan de eigenaar verse truffels voor weinig geld en zonder ver te reizen gaan oogsten!

Truffeltrees zijn 1-jarige zaailingen die beënt zijn met mycelium van de truffelschimmel. De truffel is het vruchtlichaam van de truffelschimmel, een soort onderaardse paddenstoel dus. De truffelschimmel groeit in symbiose met o.a. eiken en hazelaar.

De schimmel zit als een fijn dik netwerk om de haarwortels heen en neemt water en mineralen op voor de boom. De schimmel ontvangt daarvoor suikers van de boom.

Belangrijk voor een goede start is een geschikte plek met een goede zuurtegraad van de grond, goede beluchting en grond die goed draineert. De zuurtegraad voor de zomertruffel dient tussen de 7.3-en 7.6 te zijn. Voor de voorjaarstruffel mag de pH lager zijn, tussen de 6.0 en 7.6! De boompjes kunnen zowel op een open als een schaduwrijke plek staan. De eerste twee jaar is het belangrijk om goed te wieden rond de plant en regelmatig water te geven als het droog weer is! Wanneer de wortels en de boom goed groeien zal het schimmelnetwerk zich uitbreiden op de wortels en ook zullen de schimmeldraden door de grond gaan groeien. Daaruit wordt dan na 4-6 jaar de truffels gevormd.

De Truffelgaard werkt met de beste truffelbomenkwekers en de boompjes zijn gecertificeerd.

Bestel truffelbomen met de Bourgondische truffel (Zomer/Herfst truffel, – Tuber aestivum var uncinatum) voor de beste kwaliteit bij Deutsche Trüffelbäume of voor de Bianchetto truffel (Tuber borchii) bij Groene Takken  (www.groenetakken.nl)

De truffelbomen zijn in het voor – en najaar leverbaar. Wanneer de truffelbomen op tijd besteld worden, kunnen ze ook op de Truffelmarkt op gehaald worden!

Welke truffelbomen zijn te koop:

Witte voorjaarstruffel op eik (Tuber borchii met Quercus pubescens)
Witte voorjaarstruffel op hazelaar (Tuber borchii op Corylus avelana)
Zomertruffel op eik (Tuber aestivum, Quercus pubescens)
Zomertruffel op hazelaar (Tuber aestivum met Corylus avelana)

Voor meer informatie bel je naar: 06 45722414.