Presentatie over Truffels bij Het Depot (10 januari 2019)

Op 10 januari mocht ik een lezing geven over truffels voor het personeel van Het Depot.
Het Depot is een beeldengalerij van wereldklasse op een prachtige plek in het Kleine Arboretum in Wageningen. De organisatie van de personeelsactiviteit wilde niet ver op stap gaan, maar juist aandacht geven aan bijzondere ontwikkelingen in de regio. Het thema van de avond was dan ook “Dichtbij” en ik was uitgenodigd om over de truffels in de truffelgaard te vertellen. Ik had mijn gedachten laten gaan over de insteek van de lezing. Wat is de link tussen beeldhouwkunst en truffels? Tussen Het Depot en de Truffelgaard. Kunst, schoonheid, natuur en gastronomie. Ze horen bij elkaar en ze horen bij het leven. Inspirerend en zinneprikkelend.

Het Depot is een galerie waar torsen en fragmenten worden tentoongesteld, waarbij de beeldhouwer centraal staat. De Stichting Utopa die Het Depot beheert en mogelijk maakt, heeft de ontwikkeling van de mens als missie en is vrij toegankelijk.

Toch even nog op internet zoeken. Tot mijn verbazing zag ik de David van Michelangelo uitgebeeld in een truffel, gemaakt door de Italiaanse kunstenaar Valeriano Fatico.

Kom je van ver naar Wageningen voor de rondleiding in de truffelgaard en je houdt van kunst, maak dan tijd voor een bezoek aan Het Depot! Net als een truffel, een verborgen schat!

Wilt u een bijzondere bedrijfsactiviteit? Nog weinig mensen kennen het verhaal van de truffels. Ruiken en proeven aan Witte truffel, Perigord truffel, zomertruffel of herfsttruffel, is voor veel mensen ook een nieuwe ervaring. Informeer naar mijn lezingen.

Truffles in the Dutch Mountains
Manna and the Underground Internet