Rondleiding Truffelgaard/Truffle Orchard Tour

Rondleidingen in de Truffelgaard

Verse truffels van Hollandse bodem! Een droom voor fijnproevers die er veel voor over hebben de geur en smaak van een echte verse truffel te ervaren. Die droom wordt misschien wel werkelijkheid, want in de omgeving van de Wageningse berg en het paradijselijke Renkums Beekdal ligt de Truffelgaard. Op de voormalige kwekerij van het landgoed Oranje Nassau’s Oord zijn 320 truffelboompjes aangeplant in 2013 en 2014. De vooruitzichten zijn goed maar wanneer de eerste truffels opgegraven kunnen worden is nog een verassing.

Nieuwsgierig naar de Truffelgaard? Meld u dan aan voor een rondleiding. U hoort dan over de ontwikkelingen in de truffelgaard en truffelwereld. U krijgt antwoord op vragen als: hoe groeit een truffel en waarom zijn ze zo duur? Kom ruiken en proeven en ontdek de mysterieuze truffelwereld!

De kosten van een rondleiding zijn 20 euro per persoon.

U vindt de data voor de rondleidingen op onze agenda-pagina.

Een voorproefje van aardse smaken, Rondleiding in de Truffelgaard met Groene Takken

Truffelboter en shiitakesoep ooit geproefd? Kom naar de bossen van Wageningen en hoor van Judith Evenaar van de Truffelgaard en Pip Gilmore van Groene Takken hoe fascinerend, fantastisch en fun de natuurlijke teelt van truffels en eetbare paddenstoelen is.

Schimmels spelen een sleutelrol in ecosystemen én zijn een bron van bijzonder smakelijk eten en medicinale stoffen. Wilt u meer weten over het belang van schimmels?

Op deze dag vertelt Judith over de truffelteelt en de truffelgaard en Pip geeft uitleg over de teelt van paddenstoelen op houtstammen.

Tijdens de dag zijn diverse producten verkrijgbaar onder andere truffelboompjes en entstof voor teelt van shiitake en oesterzwammen op houtstammen.

Wil je met een groep langskomen? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.
Judith Evenaar: 06 45722414
Honden worden alleen toegestaan in de gaard na overleg.